Beginnersfout dwong Pauline Ferrand-Prévot (32) tot opgave op WK: 'Ik heb veel te veel gegeten'

Op 70 kilometer van de streep moest Pauline Ferrand-Prévot lossen. Kort daarna stapte zij uit de wegkoers op het WK. 

Pauline Ferrand-Prévot 2024 WK

De rentree van Pauline Ferrand-Prévot op de weg liep uit op een anticlimax. De Française gaf tijdens de vrouwenkoers op het WK vroegtijdig op nadat zij op 70 kilometer van het einde werd gelost.

'Mijn maag kon niks meer verteren'

In aanloop naar het WK werd Ferrand-Prévot tot de schaduwfavorieten gerekend. Die verwachting kon zij helaas niet inlossen. De reden daarvoor klonk was een duidelijke beginnersfout. "Ik heb veel te veel gegeten", vertelt de 32-jarige renster aan Cyclistm'Actu.

"Ik wilde me goed voorbereiden, maar mijn maag kon niks meer verteren. Daardoor moest ik overgeven en wist ik dat er niks meer mogelijk was", aldus Ferrand-Prévot, die een dubbel gevoel overhoudt aan haar eerste koers op de weg sinds 2018 (het Frans kampioenschap daargelaten).

"Ik dacht namelijk dat ik het veel beter zou doen", klonk het. "Maar ja, zelfs in trainingen haal ik deze afstanden niet, dus het is logisch dat het even zal duren voor de vorm weer echt terugkeert. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik gemotiveerd de winter in ga."

Team Visma | Lease a Bike

Zoals gezegd was de wegkoers op het WK de aftrap van haar volgende wielerleven. Nadat ze eindelijk haar gedroomde olympische MTB-titel veroverde, besloot Ferrand-Prévot terug te keren naar de weg.

Vanaf volgend seizoen koerst ze in het shirt van Team Visma | Lease a Bike. De 32-jarige renster rijdt de komende die jaar voor de Nederlandse ploeg. In die periode gaat ze alles op alles zetten om haar nieuwe hoofddoel te behalen: het winnen van de Tour de France Femmes.

WK
  • Cor Vos