Officieel: Pauline Ferrand-Prévot (32) rijdt komende drie seizoenen voor Team Visma | Lease a Bike

Na het waarmaken van haar olympische droom keert Ferrand-Prévot bij Visma | LAB terug op de weg. 

Pauline Ferrand-Prévot wereldkampioen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag heeft Team Visma | Lease a Bike Women de komst van Pauline Ferrand-Prévot bevestigd. In een persbericht meldt de Nederlandse ploeg dat de Française de komende drie seizoenen voor de geel-zwarte ploeg rijdt.

Terugkeer op de weg

Op jonge leeftijd was Ferrand-Prévot al zeer succesvol op de weg. Het multitalent werd in 2014 op 22-jarige leeftijd wereldkampioen op de weg. Bovendien reeg ze ereplaatsen in klassiekers aaneen.

De laatste jaren was de Française verdwenen van het wegtoneel en richtte zij zich volledig op het mountainbiken. En met succes! Ze werd maar liefst vijf keer wereldkampioen en zette in Parijs de kroon op haar werk door olympisch kampioene te worden.

Nu maakt Ferrand-Prévot dus haar terugkeer op de weg. "Ik streefde twaalf jaar lang een olympische medaille na", zegt ze in het persbericht. "Dat doel heb ik nu behaald. Ik vind het tijd voor een nieuwe uitdaging."

'Grote evolutie'

De 32-jarige Française kijkt enorm uit naar haar tijd bij Visma | LAB. Daar komt ze voor dezelfde werkgever te fietsen als haar vriend Dylan van Baarle.

"De keuze was snel gemaakt", aldus de winnares van de Waalse Pijl in 2014 over de Nederlandse formatie. "De werkwijze en de professionele omkadering spreekt me enorm aan."

"Het vrouwenwielrennen heeft een grote evolutie doorgemaakt sinds ik de sport verliet", gaat Ferrand-Prévot verder. "Ik kan niet wachten om terug te keren. Ik ben enorm gedreven en ben er zeker van dat ik mooie dingen kan laten zien."

Tour de France Femmes

Ferrand-Prévot keert niet zomaar terug op de weg. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen: de Tour de France Femmes winnen. Teammanager Rutger Tijssen is blij met de komst van de Française en kijkt uit naar de samenwerking.

"Het wordt een uitdagend project, maar we geloven dat ze het kan", zegt hij over het winnen van de Tour. "Pauline is een uitzonderlijk getalenteerde atlete. We zullen haar steunen in het verwezenlijken van haar doel."

"De transitie naar de weg zal wat tijd vergen, want het mountainbiken is een explosieve sport", gaat Tijssen verder. "We zullen haar de tijd geven om zich om te vormen naar een wegwielrenster."

De teammanager van de vrouwentak van Visma | LAB blikt verder vooruit op de rol van de Française. "In de grote rondes zal ze onze kopvrouw worden, maar ook in de Waalse klassiekers zal ze zich tonen", klinkt het.

Nieuws
  • Cor Vos