'Pauline Ferrand-Prevot staat op punt om driejarig contract bij Visma | Lease a Bike te tekenen'

Visma | Lease a Bike heeft grootste plannen met de Franse alleskunner.

Ferrand-Prévot

Pauline Ferrand-Prévot is op weg naar Visma | Lease a Bike. Dat melden bronnen aan Wielerflits en GCN. De onderhandelingen tussen de Française en de Nederlandse WorldTour-formatie verlopen voorspoedig. Ze zou een contract tot en met 2027 tekenen.

Prévot maakte een tijdje geleden bekend dat ze na de Olympische Spelen het mountainbiken vaarwel zegt en terug op de weg wil fietsen. Sinds 2022 rijdt ze voor INEOS Grenadiers, maar omdat de Britse ploeg geen vrouwenformatie uit de grond wil stampen, moest Prévot op zoek naar een andere ploeg om haar ambities te kunnen nastreven.

Die ambities zijn heel groot. Prévot won op de weg, in het veld en in het mountainbike zowat alles wat er te winnen valt, maar een olympische medaille en een Tourzege ontbreken nog. Die gouden medaille wil ze straks in Parijs op haar mountainbike veroveren. Visma | Lease a Bike moet haar helpen aan eindwinst in de Tour.

Indrukwekkend palmares

Prévot is er intussen 32 en haar laatste wegseizoen dateert van 2018, maar ze beschikt ongetwijfeld over de capaciteiten om de komende jaren te wedijveren met de wereldtoppers. Bekijk haar palmares maar even. Op haar 22e was 'PFP' simultaan wereldkampioene op de weg, in het veld én in het mountainbiken. Ze is de enige ooit die daarin slaagde.

Verder staan op het palmares van het multitalent uit Reims onder meer de Waalse Pijl, vijf (!) wereldtitels en acht wereldbekermanches in het mountainbiken, een wereldtitel in het gravelen, twee wereldtitels in de cross-country marathon en één wereldtitel in de cross-country shorttrack.

Demi Vollering, Lotte Kopecky en de andere wereldtoppers zijn dus gewaarschuwd, al is het niveau in het vrouwenpeloton de komende jaren wel flink gestegen. Of Prévot kandidaat-eindwinnares voor Tour is, zal vanaf 2025 moeten blijken.

Bekend volk

Een grote cultuurshock wordt haar transfer naar Visma | Lease a Bike overigens niet. Dylan van Baarle, met wie ze al een paar jaar een relatie heeft, rijdt overigens voor de mannenploeg. Ze zal bovendien herenigd worden met haar voormalige ploeggenote bij Rabobank, Marianne Vos.

Nieuws
  • Cor Vos