📸 Dylan van Baarle apetrots op vriendin Pauline Ferrand-Prévot: 'Kan amper geloven wat is gebeurd'

Dylan van Baarle is de vriend van de Franse olympische heldin van gisteren en steekt dat niet onder stoelen of banken. 

pauline ferrand-prévot met franse vlag

Pauline Ferrand-Prévot was gisteren oppermachtig in de olympische mountainbikewedstrijd en veroverde na drie mislukte Spelen het goud, in eigen land nog wel. Ze reed de concurrentie mijlenver op afstand - Puck Pieterse was 'best of the rest', maar greep vanwege een lekke band naast het zilver en werd na afloop getroost door Koningin Maxima.

Van Baarle apetrots op Ferrand-Prévot

De Française kon helaas niet in de armen van haar vriend vliegen, want die legt de laatste hand aan de voorbereidingen voor zijn eigen olympisch avontuur. Het gaat natuurlijk om Visma | Lease a Bike-prof Dylan van Baarle, die komende zaterdag de wegwedstrijd rijdt. De twee zijn nu al een poosje samen; Van Baarle stuurde afgelopen Valentijsndag nog een mooi bericht via zijn Instagram.

Dat deed hij gisteren weer, nadat hij zijn Franse vriendin op de televisie olympisch kampioen had zien worden. Op Instagram postte hij nu twee foto's van de kersvers olympisch kampioen. Bij de eerste foto's zette de apetrotse Nederlander een emoji van een ontploft hoofd met daarbij de tekst: "Ik kan amper geloven wat er zojuist is gebeurd."

Daarna postte hij nog een foto van Ferrand-Prévot tijdens de ceremonie waarbij ze haar medaille kreeg. Die vergezelde hij van een kroontje en een hartje.

Hier zie je de foto's

Overigens is de kans groot dat de twee geliefden volgend jaar ook nog teamgenoten worden. Ferrand-Prévot wil weer op de weg gaan rijden en haar huidige ploeg INEOS Grenadiers heeft geen vrouwenteam op de weg. Daarom zou de overgang naar Visma | Lease a Bike al in kannen en kruiken zijn.