Evenepoel over Pogacar: 'Het is zo'n seizoen dat misschien nooit meer herhaald wordt, door hem, of door iemand tout court'

Remco Evenepoel kwam er voorlopig nog niet aan te pas in Italië, maar zijn ambities voor de Ronde van Lombardije blijven onverminderd hoog. 

Evenepoel

Toch beseft Evenepoel ook dat Tadej Pogacar vrijwel onklopbaar is. In tegenstelling tot veel van zijn collega's haalt de Sloveen momenteel hetzelfde niveau als in de zomer. Evenepoel tegen Sporza: "Het is logisch dat hij de favoriet is, als je ziet hoe hij dit jaar rondrijdt. Hij heeft niets voorgehad, geen enkele valpartij, niets gebroken ... Het is zo'n seizoen dat misschien nooit meer herhaald wordt, door hem, of door iemand tout court."

Zelf had Evenepoel een moeilijker voorjaar en daarmee een moeilijkere voorbereiding op de Tour de France. Hij brak immers zijn sleutelbeen in de Ronde van Baskenland. "Ik had de zware blessure in april, dan de opbouw naar de Tour en een langere periode van topniveau, daarna ook even ziekte..."

"Het gaat nu even met ups en downs. Maar ik heb er goede hoop op dat ik morgen een goede dag kan hebben en een goed resultaat kan neerzetten."

In de Giro dell'Emilia kwam het niet tot een duel. "Het is moeilijk te zeggen hoeveel er nog in de tank zit, maar ik voel me goed om nog één keer een goed resultaat neer te zetten. Daarna is het gedaan. Ik voel ook wel dat het stilaan op is. In sommige van de voorbije koersen zou ik in normale doen langer meegaan of een belangrijkere rol in de finale kunnen spelen. Het beste lijkt er wat af, wat niet meer dan normaal is."

Sormano

De Ronde van Lombardije blijft een bijzondere koers voor Evenepoel, die in 2020 zo hard onderuit ging in de afdaling van de Sormano. Die klim ligt er ook dit jaar weer in.

"Dat wordt een spectaculaire klim van zo'n 30 minuten. Daarna kan er terug wat organisatie komen en kan het misschien nog samenlopen. Maar als Tadej zijn benen van de Tour heeft, zal het heel moeilijk worden hem te volgen."

De val van 2020 zit niet meer in zijn hoofd. "Dat hoofdstuk is afgesloten. Sinds die val heb ik toch al behoorlijk wat mooie dingen bereikt. Het was speciaal om deze week nog eens over die brug te rijden, maar het is niet dat ik sta te beven op mijn fiets."

Nieuws
  • Cor Vos