Poels kijkt met zelfspot naar Pogacar: 'Toen ik zag hoe hij won in Lombardije, dacht ik: zal ik die fiets maar inleveren en stoppen?'

Wout Poels kende een moeilijk laatste jaar bij Bahrain-Victorious. Hij sloot zijn seizoen af met een redelijk anonieme Ronde van Lombardije. 

Poels

Poels wilde dit seizoen de Giro d'Italia rijden, maar op het laatste moment werd hij niet geselecteerd voor de Italiaanse ronde. Met een niet optimale voorbereiding trok hij naar de Tour de France, waar hij geen enkele keer écht dicht wist te komen bij ritwinst. Tot overmaat van ramp miste Poels ook nog het WK in Zürich, omdat hij niet werd geselecteerd door bondscoach Koos Moerenhout.

Poels grapt erop los

Wel mocht hij naar de Ronde van Lombardije, waar de Limburger niet meedeed om de hoogste plekken en als 105e over de meet kwam op meer dan twintig minuten van winnaar Tadej Pogacar. In zijn podcast In Koers kijkt hij terug op de laatste wedstrijd in het shirt van Bahrain-Victorious en vooral op de wonderlijke prestaties van Pogacar.

"In de neutralisatie kon ik nog in de buurt komen", begon Poels lachend. "In de Ronde van Lombardije was hij niet zo heel snel vertrokken, het duurde tweehonderd kilometer voordat hij ging. Het is zo'n lastige koers en UAE had weer een sterrenteam aan de start. Die hebben heel knap gereden."

Afgezien

Poels had niet zijn beste dag. "Ik heb afgezien, joh. Na de Ghisallo zat ik er nog mooi bij, maar ik was al redelijk naar de vaantjes. Ik kon niet meer opschuiven op de klim en in de afdaling brak het. Ik zat daarachter. Op die volgende klim wist ik bij wijze van spreken niet meer waar ik was, omdat ik zo zat af te zien."

"Er is alleen geen kortere weg naar de finish, waardoor ik 'm toch heb uitgereden. Dat vond ik al heel knap. En dan zie je daarna hoe die Pogacar wint... Dan denk je ook: zal ik die fiets teruggeven en stoppen, haha? Of ga ik het toch weer een jaar proberen?"

Poels had vooraf echt nog zin in de Ronde van Lombardije. "Ik had er wel meer van verwacht. Ik had er nog goed voor getraind en dan wil je zo'n week goed afsluiten. Het is normaal ook een koers die me goed ligt. Ik voelde al snel dat ik de benen niet meer had voor de finale. Dat was wel even jammer."