Lotto-Dstny breidt talentvolle selectie verder uit met komst Lars Craps: 'Richten op klimmen en kleinere etappewedstrijden'

Lars Craps had nog een contract bij Team Flanders-Baloise, maar de ploeg laat hem voortijdig naar Lotto-Dstny vertrekken. 

Craps

Craps maakte afgelopen seizoen een goede indruk met onder meer ereplaatsen in de Rondes van Noorwegen, Tsjechië en Hongarije. In 2023 had hij zich ook al van zijn beste kant laten zien in het loodzware slotweekend van de Tour de l'Avenir, maar de belofte - toen uitkomend voor de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step - kon desondanks geen contract tekenen bij een WorldTour-formatie.

Team Flanders-Baloise-manager Hans Declercq vertelde Wieler Revue onlangs over Craps. Op moment van het gesprek was de overgang van Craps naar Lotto-Dstny echter nog niet bekend. "Het zou kunnen dat we hem volgend jaar kwijt zijn, want er hingen al WorldTour-teams aan zijn mouw. Hij is pas eerstejaars prof en kreeg vorig seizoen geen kans om zich bij een andere ploeg te voegen."

"Wij dachten: hoe kan die jongen geen prof worden? We hebben hem de kans gegeven. Dat is waarom wij er zijn: jongens die over het hoofd worden gezien of nog niet goed genoeg zijn opvangen, zodat ze de tijd krijgen voor hun ontwikkeling."

Specialiteiten

Dat is naar behoren gelukt in 2024. Craps tekent voor twee seizoenen bij de ploeg van Stéphane Heulot en Kurt Van de Wouwer. "Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe stap in mijn loopbaan", aldus Craps. "Lotto-Dstny is een van de meest attractieve ploegen in het peloton geworden de laatste jaren. Om van deze ploeg deel uit te maken maakt me trots."

"Ik ben dit jaar doorgebroken. Ik reed in de slotetappe van de Ronde van Noorwegen bij de eerste vijf en in de klassiekers en op de meer uitdagende parkoersen kon ik meestrijden tegen de betere renners. Ik heb een grote motor en de langere koersen liggen me goed. Ik voel me altijd vrij fris in finales en dat is ook de reden dat ik een goed eerste jaar reed."

"Ik moet nog uitvinden waar mijn specialiteiten liggen, maar ik wil me focussen op het klimmen en de kleinere etappewedstrijden, zonder de klassiekers uit het oog te verliezen. Ik hou ervan om ook die te rijden."

Nieuws
  • Cor Vos