Zeeman: 'Chris Harper is een laatbloeier'

Naast Tom Dumoulin haalde Team Jumbo-Visma nog drie renners voor het nieuwe seizoen. Merijn Zeeman stelt ze voor. Deel 3: Chris Harper.

Harper
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Chris Harper Chris Harper

Naam: Chris Harper

Geboortedatum: 23 november 1994

Vorige ploeg: Team BridgeLane

Nationaliteit: Australisch

Type renner: Klimmer

Zeeman: “Chris Harper is een laatbloeier. Hij heeft in het continentale circuit bewezen dat hij een goede klimmer is. De Tour de Savoie Mont Blanc en Ronde van Japan die hij won, gingen flink bergop. We zien in Chris dan ook een versterking voor onze klassementstrein. Hoe de transfer tot stand is gekomen? We volgen alle uitslagen wereldwijd. Op basis van die uitslagen, de analyse van zijn trainingsdata en een persoonlijkheidstest raakten we geïnteresseerd in hem.”

“Chris paste in het profiel renner waarnaar we op zoek waren. We hebben hele goede kopmannen en dus hebben we ook hele goede helpers nodig. Die hebben we in Chris gevonden. Daar zijn we van overtuigd. Bij Team Jumbo-Visma worden we blij van renners met een hoge intrinsieke motivatie. Jongens die openstaan voor begeleiding van buitenaf. Dat heeft Chris en dat versterkte bij ons het idee dat hij nog een stuk beter kan worden in een WorldTour-ploeg.”

“We volgen hem al vanaf begin 2018 en afgelopen zomer hebben we de knoop doorgehakt om hem een contract aan te bieden. Het komende seizoen gaat desondanks heel anders worden dan hij gewend is, want hij heeft nog nooit op WorldTour-niveau gereden. Op cruciale momenten zal het veel harder gaan. Maar goed, bij Team Jumbo-Visma hebben we natuurlijk wel enige verwachtingen van hem. Wij denken dat hij in een koers als de Ronde van Catalonië de kopmannen lang bij kan staan in het gebergte. Dat wordt het doel voor Chris komend seizoen.”