Zeeman: 'Mede op voordracht van Dylan kwam Pfingsten in beeld'

Naast Tom Dumoulin haalde Team Jumbo-Visma nog drie renners voor het nieuwe seizoen. Merijn Zeeman stelt ze voor. Deel 2: Christoph Pfingsten.

Pfingsten
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Christoph Pfingsten Christoph Pfingsten

Naam: Christoph Pfingsten

Geboortedatum: 20 november 1987

Vorige ploeg: Bora-hansgrohe

Nationaliteit: Duits

Type renner: Allrounder

“Vanaf september kwam Christoph Pfingsten bij ons in beeld. Eigenlijk waren we tevreden met onze selectie van 26 man. Daar konden we een mooi programma mee draaien en omdat we vanaf dit jaar een Team Jumbo-Visma Development Team hebben, wilden we eigenlijk een plekje vrijhouden. Volgens de regels mogen we jongens uit onze opleidingsploeg ook opstellen in de WorldTour-formatie. Uiteindelijk werden we door de UCI echter verplicht om met een selectie van 27 man het seizoen aan te vatten.”

“Voor ons was het toen snel helder dat we een ervaren allrounder wilden binnenhalen. Iemand die Wout van Aert en Dylan Groenewegen kan bijstaan, maar ook in grote rondes een goed figuur kan slaan. Mede op voordracht van Dylan kwam Christoph in beeld. Hij is een jongen die goed bekendstaat onder zijn collega’s. Een loyale en harde werker die ziet waar het werk opgeknapt moet worden. Christoph kan goed positioneren en hij was voor ons dan ook een buitenkansje. Dylan heeft hem van dichtbij gezien in het peloton en kent hem bovendien nog van zijn tijd bij het continentale De Rijke. Christoph spreekt goed Nederlands, dus dat is ook mooi meegenomen. We zien in hem een echte allrounder en zijn heel blij met zijn komst.”