Gaviria schiet voor de tweede keer raak in San Juan

Fernando Gaviria heeft de 4e etappe van de Ronde van San Juan gewonnen. De Colombiaan van UAE was in de sprint sneller dan Rudy Barbier en Alvaro Hodeg. Remco Evenepoel blijft klassementsleider.
Gaviria

De vierde etappe kende een relatief rustig verloop. De troepen van Deceuninck - Quick Step hielden de koers onder controle voor leider Remco Evenepoel, waardoor het lang duurde voordat er een vluchtersgroep ontstond. Dat gebeurde voor de enige klim van de dag. In het peloton was Evenepoel bij de pinken, hij snoepte een seconde bonificatie mee in een tussensprint. 

Ondertussen was de onvermijdelijke massasprint in de maak. Na de klim gooide UAE Emirates het tempo omhoog in dienst van Fernando Gaviria. In de finale begon het dan plots te hozen, maar dat kon de trein van UAE Emirates niet deren. Fernando Gaviria maakte het werk van zijn ploegmakkers perfect af. Rudy Barbier en Alvaro Hodeg mochten mee op het podium. Peter Sagan werd nog vierde.

Remco Evenepoel liep een seconde uit op zijn dichtste concurrenten en heeft nu een voorsprong van 33 seconden op Filippo Ganna en een minuut en 9 seconden op Oscar Sevilla.

Vandaag mag het peloton genieten van een rustdag, morgen staat een etappe met finish bergop op het programma.

  • Remco Evenepoel
  • Rudy Barbier
  • Fernando Gaviria

Laatste nieuws