VIDEO: Dubbelslag Gaviria in San Juan

Fernando Gaviria (UAE) heeft de tweede etappe van de Vuelta a Suan Juan gewonnen. In een rommelige massasprint was de Colombiaan sneller dan Nicolas Naranjo en Marco Benfatto. Gaviria is ook leider.

Gaviria
  • Afbeelding van Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Rit twee verliep volgens hetzelfde stramien als de openingsrit: een groep renners mocht een voorsprong nemen, maar de sprintersploegen hielden alles onder controle. De enige echte opschudding kwam door een overstekende zwerfhond. Enkele renners van de kopgroep gingen door dit beestje onderuit, maar iedereen kon zijn weg gelukkig vervolgen.

Toen de laatste vluchters waren teruggepakt ontstond er weer een valpartij, echter wel zonder dat daar grote namen bij betrokken waren. De sprint was dit keer op een kaarsrechte en brede weg (met in het midden verradelijke paaltjes, maar het peloton bleef overeind). Juist op zo'n brede weg is een peloton moeilijk te controleren. Julian Alaphilippe zette een treintje op voor Deceuninck - Quick Step, maar uitgerekend sprinter Hodeg kon niet aanhaken. Ook Peter Sagan raakte zijn piloten kwijt. Fernando Gaviria timede wel goed en won. De Colombiaan neemt daarmee de leiderstrui over van Rudy Barbier, die gisteren verrassend won.

Bekijk hier de beelden van de sprint:

Een zwerfhond veroorzaakt een valpartij: