Specialized ondersteunt hulpverlening Australië met Down Under collectie

Elk jaar maakt Specialized een collectie voor de Tour Down Under. Dit jaar is 'ie geïnspireerd op de budgie, een Australische vogelsoort. Daarnaast doneert het merk 100.000 dollar ter ondersteuning van de hulpverlening in Australië.

Specialized

De Down Under collectie van dit jaar is geïnspireerd op de budgie. Omdat dit vogeltje en vele andere wilde dieren in Australië lijden onder de enorme bosbranden aldaar, doneren de Amerikanen een ton in dollars aan WIRES Australian Wildlife Rescue Organisation. Deze organisatie zorgt ervoor dat wilde dieren, die door de brand zijn getroffen, worden gered en verzorgd.

De collectie bestaat uit een Allez Sprint Disc frameset, knalblauwe S-Works 7 schoenen, Prevail, Evade helm, sokken en een bijpassend koerspetje. Qua kleuren doet deze collectie dus denken aan het typisch Australische vogeltje. De collectie is inmiddels al te zien bij de Santos Women's Tour Down Under, waar een Australisch Specialized damesteam meedoet. Op 19 januari komen Deceuninck - Quick Step en BORA-hansgrohe (beiden rijdend op Specialized) voor het eerst in actie tijdens de Schwalbe Classic in Adelaide. Enkele van de renners van beide teams zullen deze wedstrijd rijden op de Down Under Allez Sprint Disc.

Je kunt de volledige collectie hier bekijken en bestellen. De prijzen zijn als volgt:

  • Allez Sprint Disc Frameset, €1249,-
  • S-Works 7 Schoenen, €379,90
  • Prevail helm met ANGi, €279,90
  • Evade helm met ANGi, €299,90
  • Road Tall Sokken, €12,90
  • Deflect UV Cap, €24,90