Remco Evenepoel: 'We laten Bettiol niet meer rijden'

Gisteravond werd in Vive le Vélo teruggekeken op het afgelopen wielerjaar. Als het aan Remco Evenepoel ligt, zal Ronde-winnaar Alberto Bettiol niet zomaar meer wegrijden. "Hij daagde ons uit", aldus de Europees Kampioen tijdrijden.
Remco Evenepoel

Met Eddy Planckaert, Wout van Aert en Remco Evenepoel blikte Karl Vannieuwkerke terug op het afgelopen wielerjaar. Het ging onder meer over Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol. Volgens Planckaert is de kans groot dat Bettiol een eendagsvlieg is. "Ik vind het toch een eendagsvlieg, denk ik", zegt Planckaert. "Ik weet niet of dat met zoveel glans gaat zijn in de rest van zijn carrière."

"We gaan hem ook niet meer laten rijden", vult Evenepoel lachend aan. "Het was niet netjes hoe hij onze ploeg uitdaagde. We hadden eerst bijna alles gewonnen en nadat hij de Ronde won, riep hij in de ploegbus: 'Where is Quick-Step?"

"Het is normaal dat dat gevoelig ligt", vindt Van Aert. "Maar eigenelij zou je je daar niets van moeten aantrekken." 

Evenepoel lachend: "Nee zo is het. We gaan ons daar niks van aantrekken, maar in de koers... Als hij een keer gaat, zal hij niet meer wegrijden."

Het fragment kun je hier bekijken.

Laatste nieuws