Evenepoel en Cant winnen Kristallen Fiets

Remco Evenepoel en Sanne Cent hebben de Kristallen Fiets voor de beste Belgische renner en renster van het jaar gewonnen. Tim Declercq werd gekozen tot beste knecht en Patrick Lefevere was de beste ploegleider.
Evenepoel

Net als bij ons delen onze zuiderburen elk jaar de prijzen uit aan de beste wielrenners van het afgelopen jaar. De strijd om de Kristallen Fiets voor beste wielrenner was er eentje tussen Remco Evenepoel, Wout van Aert en Philippe Gilbert. Het was uiteindelijke de jongste die de prijs naar huis nam voor Gilbert. Van Aert maakte het podium compleet. Evenepoel won dit jaar het EK tijdrijden, de Clasica San Sebastian en de Ronde van België. Ook werd hij tweede op het WK tijdrijden.

Bij de vrouwen won wereldkampioene veldrijden Sanne Cant, voor Lotte Kopecky en Sofie De Vuyts, die de tweede plek deelden met evenveel stemmen. Ilan Van Wilder werd verkozen tot grootste talent en Tim Declercq won de Kristallen Zweetdruppel voor beste helper. Best ploegleider was Wolfpack-ploegleider Patrick Lefevere.

Grote vis

Evenepoel toonde zich erg verheug tegenover Sporza. "Zo'n individuele prijs is altijd iets speciaals. Maar eigenlijk zou die trofee een taart moeten zijn die ik in gelijke stukjes kan verdelen. Dan kan ik die taartstukken uitdelen aan al mijn ploegmaten. Ik heb heel veel aan hen te danken. Als ik kijk naar mijn tegenstanders, dan beschouw ik deze trofee als een grote vis. Het was een supergoede zomer, waarin ik mezelf op veel momenten heb overklast. Ik ben heel trots dat ik daarvoor beloond word met de Kristallen Fiets."

  • Tim Declercq
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws