Mathieu van der Poel rijdt met groot gemak naar zege in Zilvermeercross

Mathieu van der Poel heeft na tien wedstrijden zijn tiende zege van dit seizoen gepakt. In de Zilvermeercross was de Brabander andermaal de sterkste. Ditmaal versloeg hij Tom Meeusen en broer David van der Poel.

Van der Poel

Van der Poel had in het Antwerpse Mol weinig noemenswaardige tegenstand. Eli Iserbyt, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout waren er bijvoorbeeld niet bij. In plaats daarvan was het Thijs Aerts die de leiding nam in de openingsronde. De gebroeders Van der Poel waren mee, net als Jim Aernouts, Wietse Bosmans en Tom Meeusen.

Halfweg koers versnelde David van der Poel, met broertje Mathieu in het achterwiel. Niemand kon volgen en dus werd de cross al gauw een familie-aangelegenheid. David bleek echter toch niet over de beste benen te beschikken, waardoor de wereldkampioen zelf maar verder reed. Hij liep echter iets té hard van stapel, want met de concurrentie in het kielzog ging VDP over de kop. Thijs Aerts, Tom Meeusen en David van der Poel keerden op die manier weer terug bij de veldritkampioen.

Maar zonder al te veel moeite reed Poeleke opnieuw weg. In de slotronde bouwde hij z'n voorsprong weer verder uit. Aan de meet kwam Meeusen als eerste na Van der Poel over de finish. Broer David werd derde en maakte zo het familiefeestje compleet.