Geen maat op fenomenale Van der Poel in Koksijde

Mathieu van der Poel heeft op prachtwijze de wereldbeker van Koksijde gewonnen. Er stond geen maat op de wereldkampioen.
Poel

Door de startvolgorde beloofde het een zware opgave voor Van der Poel te worden. De wereldkampioen moest van achter starten en werd net na de start ook nog opgehouden door een valpartij van Tim Merlier. In korte tijd werkte Van der Poel zich echter alweer op tot een groep net achter koploper Laurens Sweeck, die te boek staat als een van de zandspecialisten. Niet veel later dichtte Van der Poel het gat tot de Belg desondanks ook. 

De Nederlander nam er geen genoegen mee en bleef aanzetten. Sweeck liet Van der Poel op een gegeven moment begaan en de alleskunner zou pas aan de finish worden terug gezien. Voor de rest van het veld was de tweede plek wederom het hoogst haalbare. Sweeck toonde zich de specialist op de ondergrond in Koksijde. Hij werd tweede, voor Toon Aerts. Die laatste deed een goede zaak in de strijd om het wereldbekerklassement, want leider Eli Iserbyt kwam niet in het stuk voor.

Laatste nieuws