Van der Poel: "Iserbyt is indrukwekkend bezig"

Zondag duikt Mathieu van der Poel voor het eerst dit seizoen het veld in. Gisteren vertelde hij in het programma De Tribune op de Belgische Radio 1 dat hij onder de indruk was van Eli Iserbyt.
Van der Poel

De wereldkampioen vertelde dat hij uitkeek naar de confrontatie met de 22-jarige Belg. "Hij is heel indrukwekkend bezig."

Toch gaf hij aan dat hij nu niks kan zeggen over de vorm van Iserbyt vergeleken met hemzelf. "Daar kan ik nu niks over zeggen. Ik zal het wel merken als ik tegen hem rijd."

Geen Van Aert

Ondanks dat Mathieu van der Poel wereldkampioen is, vindt hij dat het crossen niet makkelijk is. "Dat is het nooit natuurlijk. Crossen is sowieso een uur lastig. Persoonlijk vind ik het ook jammer dat Van Aert er niet bij is omdat hij toch altijd mijn grootste concurrent is geweest. Maar misschien vind ik die uitdaging nu in Eli Iserbyt. Het lijkt er wel op dat hij een grote stap heeft gezet. Maar het zal pas duidelijk worden als we een paar crossen tegen elkaar gereden hebben wat het niveauverschil is. Ik heb de crossen wat gevolgd en op dit moment rijdt hij weg wanneer en waar hij dat wil. Hij moet meestal ook maar één keer proberen om de kloof te slaan en dan ben je wel de beste."

Hervormingen

De discussie die momenteel woedt over de hervormingen in de sport houdt Van der Poel niet echt bezig. "We moeten er toch wel vanuit gaan dat er gehandeld wordt in het belang van de sport. Er is voorlopig veel ophef om niets, want er is nog niets beslist en bekend. Ze willen de startvolgorde van de Wereldbeker weer gaan baseren op de wereldbekerstand en dat doen ze alleen maar om de renners te verplichten om naar Amerika te gaan. Dat vind ik dan weer een foute instelling."

Laatste nieuws