Olav Kooij na Giro-ritzege: 'Dit is de stap die ik wilde zetten'

Olav Kooij heeft in zijn eerste grote ronde meteen een etappe gewonnen. De Nederlander versloeg Jonathan Milan en Juan Sebastian Molano. 

Kooij

Na afloop deed hij zijn verhaal voor de camera's van Eurosport. "Dit is waarnaar we keken, om een etappe te winnen", begint de sprinter van Team Visma | Lease a Bike. "Het ging de eerste week niet perfect, en vandaag moesten we er echt voor vechten. Het was een zware finale. De ploeg was toegewijd en door mijn teamgenoten kon ik in de positie komen om te winnen."

De Nederlandse ploeg onderging de etappe een beetje. Mede doordat Robert Gesink en Christophe Laporte al moesten opgeven deze Giro d'Italia. Team Visma | Lease a Bike liet het vandaag dan ook aan Alpecin-Deceuninck en Lidl-Trek. "We wisten dat we een beetje moesten improviseren", aldus Kooij.

Volgende stap

"Vooral in de laatste kilometer. Met Laporte hadden we iemand in de ploeg die mij aan zekerheid in positie kon brengen", aldus de sprinter, die in Napels werd bijgestaan door Tim van Dijke. De Zeeuw zette Kooij in de finale perfect af in het wiel van Jonathan Milan. "We hadden niet één plan vandaag, we zouden kijken hoe de etappe zou evolueren."

Na ritzeges in onder meer de UAE Tour en Parijs-Nice is dit de volgende stap in de loopbaan van Kooij. "Dit was de stap die ik wilde zetten. Ik keek heel erg uit naar mijn eerste grote ronde. Ik heb al veel gewonnen de voorbije jaren, maar dit was de zege waar ik dit jaar van droomde."

Nieuws
  • Cor Vos