Toon Aerts wint Superprestigemanche in Boom

Toon Aerts heeft de Superprestigemanche in Boom gewonnen. De Belgisch kampioen bleef Quinten Hermans en Tom Pidcock voor.

Aerts

De renner van het seizoen tot nu toe is Eli Iserbyt, maar de kleine Belg was er vandaag niet bij in Boom. Hij prefeert een optimale voorbereiding op de wereldbeker in Zwitserland van zondag. De start was duidelijk voor Hermans, die als een katapult uit de startblokken schoot. Hij wist desondanks geen gat te slaan en er vormde zich een groepje met favorieten. 

Daarbij zaten onder anderen Tim Merlier, Aerts, Pidcock, Hermans en Corné van Kessel. Niet veel later keerde ook Laurens Sweeck terug en op eenderde van de koers plaatste hij een ferme versnelling. Enkel Hermans en Aerts konden mee na de aanval van Sweeck. Aerts had duidelijk goede benen, want de voormalig-kampioen van Europa beantwoordde de demarrage van Sweeck met een tegenaanval. 

Aerts sloeg een gat en even leek het uit te draaien op een mooie tweestrijd met Sweeck, maar geleidelijk aan werd de voorsprong van Aerts groter en groter. De zege kwam niet meer in gevaar en Hermans maakte het feest van Telenet-Baloise compleet door als tweede te eindigen. Hij versloeg Pidcock in de sprint. Hermans is ook de nieuwe leider in de Superprestige. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.