De Bondt rondt ploegenspel af in Memorial Rik van Steenbergen

Dries De Bondt heeft de Memorial Rik van Steenbergen gewonnen. Corendon-Circus heerste in de Belgische koers.

Bondt

Met Belgisch kampioen Tim Merlier had Corendon-Circus de topfavoriet in de gelederen, maar de ploeg van Mathieu van der Poel had andere plannen en stuurde een flink gedeelte van het team de kopgroep in. Jimmy Janssens, De Bondt en Philipp Walsleben kozen voor de aanval. Zij kregen onder anderen Oscar Riesebeek en Piotr Havik met hun mee. 

Zij reden een maximale voorsprong van zo'n drie minuten bijeen, maar vier renners uit die kopgroep wisten het uiteindelijk uit te zingen tot de streep: Havik, Riesebeek, Janssens en De Bondt. Corendon-Circus had al vroeg in de koers het heft in handen genomen en zat op het einde met twee op vier koplopers. Achter hen zetten Merlier en Otto Vergaerde bovendien de druk erop. 

Daardoor deed Havik veel kopwerk in de voorste groep. De Nederlander kon in de slotfase een eerste aanval van De Bondt nog wel pareren. Hij nam direct de kop weer over, waarna De Bondt zijn tweede poging wel succesvol bleek. De Belg reed vervolgens met succes naar de zege. Achter hem pakte ploeggenoot Janssens de tweede plek. Havik completeerde het podium.