Ceylin del Carmen Alvarado wint Superprestige Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige Gieten op haar naam geschreven. Sanne Cant en Yara Kastelijn werden tweede en derde.

Alvarado

Met ook de kersvers wereldkampioene op de weg, Annemiek van Vleuten, aan de start, werd zondag de eerste manche in de Superprestige verreden. In de eerste ronde was het Alvarado die direct het heft in handen nam. Achter haar vormde zich een groep met onder anderen Kastelijn, Cant en Ellen Van Loy. 

Alvarado voelde zich als een vis in het water op het loodzware parkoers in Drenthe. Gestaag breidde ze haar voorsprong uit op Cant en Kastelijn, die zich ontpopten tot haar grootste concurrenten. Met nog twee rondes te gaan had Alvarado een voorsprong van liefst een minuut op het tweetal, dat verwikkeld was in een flinke strijd om de tweede plaats.

Alvarado reed uiteindelijk ongestoord naar de overwinning, terwijl wereldkampioene Cant de jonge Kastelijn wist te verslaan in de strijd om plek twee. Van Vleuten wist niet te finishen, omdat ze gedubbeld werd door de koplopers.