Einde Roompot-Charles definitief

Het einde van Roompot-Charles is definitief. Het management heeft geen nieuwe sponsor weten te vinden voor volgend seizoen.

Roompot

"We hebben zo lang mogelijk gewacht om dit bericht uit te sturen", vertelt teammanger Michael Zijlaard in het persbericht. "Je blijft immers hopen dat er toch ergens een oplossing gevonden wordt, ook al werd de kans met de dag kleiner. Nu is het jammer genoeg definitief en nemen we met ons team na vijf mooie jaren afscheid van het profwielrennen."

Zijlaard wil benadrukken dat hij trots is op wat de ploeg de voorbije jaren heeft neergezet. Zo leverde de ploeg onder anderen Dylan Groenewegen, Antwan Tolhoek en Taco van der Hoorn af aan Team Jumbo-Visma. "We willen vooral positief terugkijken en de mooie herinneringen meenemen. We zijn steeds een perfecte leerling geweest en daar mogen we gerust fier op zijn. We hebben de talrijke partners die hun geloof hebben uitgesproken in ons project zo goed mogelijk vertegenwoordigd. Het was de beste manier om hen te danken voor hun vertrouwen.”

Er zijn nog een heleboel renners zonder contract voor volgend seizoen. Enkel Stijn Steels (Deceuninck-Quick Step), Maurits Lammertink en Boy van Poppel (beiden Wanty-Groupe) hebben onderdak gevonden bij een profploeg. Daarnaast lijken ook Oscar Riesebeek (Corendon-Circus) en Nick van der Lijke (Riwal Readynez) zeker van een contract bij een profploeg volgend seizoen. Onder anderen Lars Boom, Pieter Weening, Jesper Asselman en Jan-Willem van Schip hebben nog geen zekerheid.