Roompot wordt volgend seizoen Roompot-Charles

Er is eindelijk nieuws rondom de toekomst van Roompot-Vakanties. De ploeg heeft met Charles een nieuwe Belgische sponsor gevonden. Volgend seizoen gaat de ploeg dan ook verder als Roompot-Charles.

Roompot

In eerste instantie was het de bedoeling dat Roompot zou samengaan met Sniper Cycling, maar omdat de kopman van die laatste ploeg, Wout Van Aert, zijn contract opzegde, trok co-sponsor Crelan de stekker uit het plan. Door het afhaken van Crelan was het lange tijd onduidelijk hoe de toekomst eruit zou zien voor de Nederlandse formatie, maar door het inspringen van Charles is er nu dus duidelijkheid. De ploeg gaat een mix zijn van Nederlandse en Belgische renners. 

De contractopzegging van Van Aert zal nog wel voor het gerecht komen. Nick Nuyens, teammanager van Sniper Cycling, gaat niet akkoord met de contractbreuk van de wereldkampioen veldrijden. Roompot schrijft het volgende over de zaak: Roompot Vakanties wenst uitdrukkelijk te benadrukken dat zij niet kijkt naar het verleden maar naar de toekomst en in heel de heisa die is ontstaan tussen Sniper Cycling en Wout van Aert steeds objectief beide standpunten heeft bekeken en zich bewust afzijdig heeft gehouden.

De huidige mensen van Sniper Cycling blijven wel 'gewoon' bij het project betrokken. Teammanager Nick Nuyens: “Wij zijn erg blij met de uitgestoken hand van Roompot Vakanties en dat al onze mensen met een contract voor volgend jaar verder kunnen. Onze eerste zorg was het voortbestaan van het project en dat we de aangegane engagementen naar onze mensen en partners kunnen nakomen.”