Grosu wint tweede etappe Tour of Croatia

De Roemeen Eduard Michael Grosu heeft de tweede etappe in de Tour of Croatia gewonnen. De renner van Delko Marseille Provence is ook de nieuwe leider.

Grosu

Een kopgroep van vijf scheidde zich al snel af. De Nederlander Jens van den Dool was daarvan de bekendste renner. Doordat het midkoers hard begon te regenen zat hun vlucht er echter al snel weer op. Op vijftig kilometer van de meet werd er desondanks een nieuwe aanval op gang gezet. Met daarbij Dylan Bouwmans en Stef Krul. Zij kregen vier andere renners met zich mee. 

De kopgroep zou gedecimeerd worden tot vier en daarbij waren Bouwmans en Krul nog steeds present, maar ondertussen deden de WorldTour-ploegen Astana, Team CCC en Mitchelton-Scott hun werk om het tot een sprint te laten komen. Net voordat de aanvallers werden ingerekend werd het peloton opgeschrikt door een massale valpartij, waardoor er nog maar zo'n dertig renners meededen vooraan. 

Er werden in het vervolg nog een aantal demarrages geplaatst en uiteindelijk zou een aanval lonen op het smalle parkoers. Grosu reed weg na een lastige passage net voor de finish en werd pas aan de streep teruggezien. Grosu is ook de nieuwe leider. Arvid de Kleijn was op een vijfde plek de beste Nederlander.