Pedersen: 'Vanaf nu ben ik nooit meer de underdog'

Amper een uur na de ongekende uitputtingsslag in Yorkshire toonde kersvers wereldkampioen Mads Pedersen zich alweer opvallend kwiek op de persconferentie. "Ik denk dat het nu gedaan is met de rol van underdog."

Mads Pedersen
  • Afbeelding van Mads Pedersen Mads Pedersen

Na een slecht voorjaar reed de Deen zich dit najaar langzamerhand weer in vorm wat hij vorige week al bewees door de kleine Franse koers GP Isbergues op zijn naam te schrijven. Dat hij hier de regenboogtrui wegkaapte was voor hemzelf dan ook een enorme verrassing. "Toen ik in de kopgroep raakte met Trentin en Van der Poel was ik allang blij dat ik voor in de koers zat. Ik voelde me goed en hoopte stiekem op een medaille maar aan winnen dacht ik nog niet. Het was een grote schok dat Mathieu van der Poel plotseling wegviel vooraan want hij leek erg sterk. Toen ook Moscon moest lossen was ik al blij met een medaille. Maar ik had niets te verliezen uiteraard en in de sprint bleek in de sterker dan Trentin. Ongelooflijk!"

 Pedersen beseft zich terdege dat deze wereldtitel zijn status in het peloton zal veranderen. "Met de rol van underdog is het nu natuurlijk gedaan. Ik zal met de verantwoordelijkheid van de regenboogtrui moeten leren omgaan en anders de koers ingaan dan de afgelopen jaren. Maar ik heb ontzettend veel zin om in die trui te mogen koersen."