Van der Poel: 'Het was gewoon even op'

Mathieu van der Poel kende een historische inzinking in de finale van het wereldkampioenschap. "Ik heb er niet echt een verklaring voor."

Poel

Van der Poel maakte deel uit van de kopgroep die uiteindelijk zou strijden om de overwinning, maar op dertien kilometer van de meet ging het lichtje ineens uit. Van der Poel tegen de NOS: "Ik was gewoon helemaal leeg. Ik voelde me eigenlijk vrij goed, tot het ineens niet meer ging. Ik denk niet dat ik mezelf iets kan verwijten, want ik zit in de groep waar ik moet zitten."

De barre weersomstandigheden speelden ongetwijfeld mee in inzinking van de Nederlander. "Dat denk ik wel, ja. Maar dat is voor iedereen hetzelfde. Op het moment dat we wegreden konden er ook een hoop favorieten simpelweg niet mee. Ik heb niet de indruk dat ik een fout heb gemaakt. Ik heb voor m'n gevoel niet te weinig gedronken of gegeten. Het was gewoon even op. Ik kon echt geen trap meer doen."

Van der Poel deed op een nuchtere manier zijn verhaal, ondanks dat hij een grote kans op de wereldtitel door zijn vingers zag glippen. "Het was wel onverwacht voor me. Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar het is niet zo dat ik net naast de wereldtitel grijp. De laatste ronde had ik de tijd om tot bezinnen te komen en dan ben ik er vrij snel overheen. Het was nog een lange weg, maar ik wilde mijn eerste wereldkampioenschap op de weg per se uitrijden."