Van der Poel kiest voor wereldkampioenschap op de weg

De kogel is door de kerk: Mathieu van der Poel rijdt het wereldkampioenschap op de weg.

Poel

Van der Poel liet vorige maand al doorschemeren dat hij een keuze zou maken tussen het wereldkampioenschap op de weg in Yorkshire en het wereldkampioenschap mountainbike, dat wordt verreden in Canada. Via zijn sociale media-accounts en de KNWU heeft Van der Poel vandaag duidelijkheid gegeven: hij gaat vol voor het wereldkampioenschap op de weg. 

In Engeland ligt een parkoers op maat van de alleskunner. Bondscoach Koos Moerenhout liet al weten dat Van der Poel de kopman van het Nederlandse team zal zijn. Van der Poel: "Ik vind het jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Ik kan niet ontkennen dat het WK-parkoers in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg."

Voorlopig zal Van der Poel zich echter nog richten op het mountainbiken, maar vanaf 15 augustus start hij weer met zijn wegcampagne. Als voorbereiding op het wereldkampioenschap neemt VdP deel aan de Arctic Race of Norway en Tour of Britain. Na het wereldkampioenschap  reist Van der Poel vervolgens af naar het mountainbike test-event in Tokio, waar volgend seizoen de Olympische Spelen worden gehouden. “Ik wil daar absoluut aanwezig zijn. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel.”