Team Jumbo-Visma bevestigt komst Chris Harper

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar het is nu ook officieel. De Australiër Chris Harper rijdt volgend seizoen in het tenue van Team Jumbo-Visma.

Harper
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Chris Harper Chris Harper

Voor de meeste wielervolgers is Harper nog een onbekende naam. De 24-jarige klimmer maakte dit seizoen vooral furore in het continentale circuit. Hij reed naar de tweede plaats op het Australisch kampioenschap, finishte als vierde in de Herald Sun Tour en won de Tour of Japan en Le Tour de Savoie Mont Blanc. Voor Team Jumbo-Visma viel dat dusdanig op dat de ploeg hem een contract van twee jaar voorschotelde. 

Harper is vanzelfsprekend uitermate te spreken over zijn promotie naar een WorldTour-formatie. "Ik heb heel veel zin in het komende seizoen", vertelt Harper op de site van zijn toekomstige ploeg. "Ik ben Team Jumbo-Visma onwijs dankbaar dat ik deze kans krijg. Het is de perfecte omgeving om me te ontwikkelen als renner. Daarbij hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de teamdoelen voor het nieuwe seizoen."

De Nederlandse ploeg heeft er een handje van om nog relatief onbekende renners de kans te geven. Dat gebeurde eerder met Primoz Roglic en ook Sepp Kuss werd twee jaar terug binnengehaald. Beiden bleken goede investeringen. Met Harper hopen ze dat weer te kunnen bewerkstelligen. Sportief directeur Merijn Zeeman: "Chris heeft uitgeblonken in het continentale circuit. Wij denken dat er nog meer in zit en geven hem daarom de kans op WorldTour-niveau."