Amerikaanse Jastrab spurt naar wereldtitel junioren dames

Megan Jastrab heeft Amerika het derde WK-goud bezorgd. Ze won de juniorenkoers voor dames. De Nederlandse Lieke Nooijen werd derde.

Jastrab

De beginfase van de juniorenkoers voor dames kenmerkte zich door vele valpartijen. In de bevoorrading, maar ook doordat een renster tegen een seingever op botste. Diana Bukanova was ondertussen ten aanval getrokken en reed een voorsprong van een minuut bijeen, maar met nog vijftig kilometer op de teller was zij eraan voor de moeite. 

Jastrab trok vervolgens ten aanval, maar haar poging liep op niets uit. Met nog twintig kilometer te gaan volgde een volgende aanvalspoging. Cedrine Kerbaol en Catalina Anais Soto Campos gingen ervandoor en werkten lange tijd prima samen. Achter hen werd er voornamelijk naar elkaar gekeken, maar uiteindelijk gingen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten toch vol in de achtervolging. 

Soto Campos ging in de slotfase nog in haar eentje op pad, maar kon het naderende peloton niet meer afhouden. Net na haar inrekening ging Aigul Gaareva er succesvol vandoor. De wereldkampioene tijdrijden kreeg Jastrab mee, die verreweg de snelste bleek in de sprint. Het naderende peloton kwam te laat en de Belgische Julie de Wilde en Nederlandse Lieke Nooijen strandden in het wiel van Jastrab.