Dennis: 'Mijn vertrek uit de Tour was de juiste beslissing'

Rohan Dennis was superieur op het wereldkampioenschap tijdrijden. De Australiër blies de concurrentie werkelijk omver en bleef Remco Evenepoel en Filippo Ganna ruim voor.

Dennis
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Afbeelding van Rohan Dennis Rohan Dennis
  • Afbeelding van Filippo Ganna Filippo Ganna

Er waren vooraf veel vraagtekens rondom het vormpeil van de Australiër, aangezien hij al weken niets meer van zich had laten zien en horen. Een dag voor de individuele tijdrit in de Tour de France stapte hij om onduidelijk redenen af. De gekste geruchten deden de ronde, maar in Yorkshire sloeg Dennis hard terug. In de individuele tijdrit hield hij geen spaan heel van de concurrentie en daardoor prolongeerde hij zijn wereldtitel. 

Het kind en de vrouw van Rohan Dennis

"Het was niet leuk, maar het is duidelijk dat mijn vertrek uit de Tour de beste beslissing was", vertelde Dennis tegen Sporza na zijn winst. "Na de Tour heb ik veel getraind. Het was echt heel lastig. Het was anders dan wat ik normaal doe. Je weet niet waar je staat en je hebt niet echt een doel voor ogen. Ik heb in de Tour gedaan wat goed was voor mijn toekomst en gezondheid. Het was lastig om de voordelen op lange termijn te zien, maar het is duidelijk dat het de beste keuze was."

Dennis erkent dat het niet alleen zwaar was voor hemzelf, maar ook voor zijn naasten. "Deze titel voelt beter dan vorig jaar. Ik heb een lange weg afgelegd en hard gewerkt op en naast de fiets. Het is echt een beloning. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen die me bijstaan achter de schermen. "