Jannik Steimle zegeviert in Kampioenschap van Vlaanderen

Deceuninck-Quick Step-stagiair Jannik Steimle is de winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen. Timo Roosen strandde in zijn wiel.

Steimle
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Jannik Steimle Jannik Steimle
  • Afbeelding van Timo Roosen Timo Roosen

De finale werd in gang geschoten met de nodige waaiers. Dylan Groenewegen miste de slag in eerste instantie, maar de Amsterdammer wist nog terug te komen in de eerste groep. Drie vluchters lagen toen nog op kop, waaronder de Duitser Jonas Koch, die een prima Ronde van Spanje afwerkte. Zij waren er echter snel aan voor de moeite, waarna het lange tijd onrustig bleef. 

Er werd constant gedemarreerd en onder andere Mike Teunissen probeerde weg te rijden, maar de numerieke overmacht van Deceuninck-Quick Step was weer eens te veel voor de concurrentie. Stagiair Jannik Steimle, die voor volgend jaar is vastgelegd, trok ten aanval en sloeg een mooi gat. Hoewel de motor soms te dicht ervoor reed, hield de jonge Duitser zijn inspanning lang en knap vol. 

Achter hem werden er wel tegenaanvallen opgezet, maar telkens zat er een helper van Steimle in het wiel. Onder andere Fabio Jakobsen offerde zich op. Roosen en Jonas Rickaert maakten hetzelfde mee, toen Pieter Serry in het wiel bleef hangen. Toch werd Serry verrast door Roosen, die op anderhalve kilometer van de meet ineens als een bezetene ervandoor ging. Serry kon het wiel niet houden en de Brabander stoomde richting de kop van de koers. Uiterst spannend werd het nog, maar Steimle had nog net genoeg over om Roosen af te houden. Dylan Groenewegen spurtte naar de derde plaats.