Michael Matthews wint in Québec

Na zijn zege in 2018 heeft Michael Matthews ook dit jaar de Grote Prijs van Québec gewonnen. De Australiër was Peter Sagan en Greg Van Avermaet te snel af. Tom-Jelte Slagter en Timo Roosen finishten respectievelijk als zesde en achtste.

Matthews
  • Peter Sagan Peter Sagan
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet
  • Timo Roosen Timo Roosen
  • Michael Matthews Michael Matthews

Op het stadscircuit in Québec vonden zes renners elkaar in het vormen van een vroege vlucht. Lluis Mas, Julien Bernard, Guy Sagiv, Gavin Mannion en thuisrijder Evan Burtnik waren de koplopers van de dag. Het zestal reed naar een maximale voorsprong van liefst acht minuten.

Die riante voorsprong nam ook weer snel af toen het peloton versnelde. Op zestig kilometer van de aankomst probeerden enkele coureurs zich los te maken van de grote groep. Onder anderen Vincenzo Nibali plaatste een aanval. Dat was allemaal zonder succes, maar desalniettemin kreeg het peloton de vluchters weer binnen het vizier.

Naarmate de finish naderde, nam de nervositeit in het peloton toe. Stan Dewulf van Lotto Soudal probeerde weg te rijden op de Côte de la Potasse. Hij werd al snel weer gegrepen. Ook Michal Kwiatkowski, Vincenzo Nibali en Nathan Earle deden een poging tot demarreren, maar ook zij werden al snel weer bij de lurven gegrepen.

In de laatste paar kilometer sloegen Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Greg Van Avermaet, Diego Ulissi en Jack Haig wel degelijk een gat. Het vijftal vond elkaar echter niet en door dit gepoker vooraan konden de achtervolgers opnieuw terugkeren. In de oplopende finishlaan was het vervolgens Michael Matthews die de sterkste benen had. Hij versloeg Sagan en Van Avermaet en prolongeerde zo zijn titel in Québec.