Van der Poel weer heer en meester in sprint bergop

Mathieu van der Poel heeft zijn tweede dagzege geboekt in de Tour of Britain. Daardoor breidde hij ook zijn voorsprong in het algemeen klassement uit.

Poel

De vlucht van de dag werd gekleurd door twee ijzersterke renners, namelijk Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) en Dylan van Baarle (Team Ineos). Het tweetal wist het heel lang uit te zingen, maar met nog zo'n tien kilometer voor de boeg werden Meyer en Van Baarle toch teruggehaald. Op dat moment zat leider Van der Poel in zijn eentje in de groep met favorieten. 

Even gingen de alarmbellen af toen Ben Swift, Amund Grøndahl Jansen, Xandro Meurisse, Tanel Kangert en James Shaw ten aanval trokken, maar Movistar gooide een reddingsboei toe aan Van der Poel. De Spaanse ploeg reed het gat dicht en dus zou het uitdraaien op een strijd op de slotklim, die een kolfje naar de hand van Van der Poel was. 

Desondanks ging Swift als eerste aan vanuit de kopgroep, maar de groep met favorieten was niet ver achter het vijftal. De aanval van Swift was voor Van der Poel het sein om zijn duivels te ontbinden. Met een lange sprint liet hij iedereen achter zich. Nummer twee in het klassement Trentin kon nog lang in het wiel blijven van de alleskunner, maar moest uiteindelijk de strijd staken om het wiel van Van der Poel te volgen. En dus breidde de Nederlander zijn voorsprong in het algemeen klassement alleen maar uit. Hij staat nu twaalf seconden voor op Trentin.