Lisa Klein grijpt macht in Boels Ladies Tour

Lisa Klein heeft een dubbelslag geslagen in de Boels Ladies Tour. Ze bleef Amy Pieters en Lizzie Deignan vanuit een kopgroep van vier voor.

Klein

Vroeg in de koers lagen bonificatieseconden te rapen, waardoor vluchters weinig ruimte kregen aan het begin. Het peloton brak op een gegeven moment in meerdere stukken. Leidster Lorena Wiebes had de slag gemist, maar kon uiteindelijk weer vooraan aansluiten. Richting de finale, op zo'n 25 kilometer van de meet, trok Amalie Dideriksen ten aanval. Haar poging werd gevolgd door een aanval van Hannah Barnes. 

Het peloton keerde echter terug onder impuls van onder andere Annemiek van Vleuten. Op het moment dat het even stilviel gingen vier rensters ervandoor, namelijk Pieter, Deignan, Klein en Amanda Spratt. Een uitstekende groep met rensters zo bleek. De kopgroep ging stoïcijns door, waardoor ook de leiderstrui van Wiebes in gevaar kwam. De vier gingen strijden om de dagzege. Deignan ging als eerste aan in de sprint, maar Klein wist de Britse nog te overvleugelen. De Duitse is ook de nieuwe leidster. 

??Lisa Klein of ??@WMNcycling wins stage 3 of ??@ladiestour #BLT2019 (?@L1) pic.twitter.com/vCuowZa2DI