Benoot opent Ronde van Denemarken met ritzege

Tiesj Benoot heeft de eerste etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. Zijn teamgenoot Jasper De Buyst werd tweede, terwijl Amaury Capiot derde werd.

Benoot
  • Afbeelding van Jasper De Buyst Jasper De Buyst
  • Afbeelding van Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Zeven vluchters kleurden de dag in de kopgroep. De bekendste namen waren Paolo Simion en voormalig-Amerikaans kampioen Jonathan Brown. Zij werden echter onder controle gehouden en al relatief snel teruggegrepen, waarna er nog een kopgroep ontstond. Daarbij Elmar Reinders. Achter hen deden Corendon-Circus en Team Jumbo-Visma er alles aan om het tot een sprint te laten komen en de groep Reinders werd vlug weer ingerekend. 

Het bleef echter aanvallen regenen. Onder anderen Mikkel Bjerg, Krists Neilands, Amund Grøndahl Jansen en Tiesj Benoot probeerden het. Het peloton leek met de finish in zicht weer bij de groep vluchters te komen, maar in de slotkilometer zette Benoot nog eens aan. Hij bleef vervolgens uit de greep van het peloton en zag zijn teamgenoot De Buyst de massasprint winnen. Voor nog een Belg, want Capiot kwam als derde over de meet.