Vuelta: Chaves kopman Mitchelton-Scott

Esteban Chaves is de kopman van Mitchelton-Scott voor de Vuelta a España. De Colombiaan won eerder dit jaar een rit in de Giro.

Chaves
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Afbeelding van Esteban Chaves Esteban Chaves

Chaves brak in de Vuelta van 2015 door met twee ritzeges en een vijfde plek in het eindklassement. Een jaar later deed hij het zelfs nog beter door als derde te eindigen in de eindrangschikking. Maar dit seizoen kon hij alleen in de Ronde van Slovenië een goed klassement rijden. Hij werd er zesde. 

Toch is het de bedoeling dat Chaves Mitchelton-Scott succes gaat bezorgen in het algemeen klassement. "Ik voel dat ik er klaar voor ben. De Vuelta is een koers die me goed ligt", vertelt hij tegen de pers. Voor in de bergen krijgt hij Damien Howson en vooral de ervaren Spanjaard Mikel Nieve mee. 

Verder wedt de Australische formatie ook op de Sloveense sprinter Luka Mezgec, die in de Ronde van Polen liet zien in bloedvorm te verkeren. Hij won er twee etappes door verschillende topsprinters te verslaan. De rest van de selectie bestaat uit Sam Bewley, Tsgabu Grmay, Dion Smith en Nick Schultz.