Sivakov eindwinnaar Ronde van Polen, Mohoric wint slotrit

Pavel Sivakov is de eindwinnaar van de Ronde van Polen. De Rus reed in de slotrit Jonas Vingegaard uit de leiderstrui. Matej Mohoric won de slotrit.

Sivakov
  • Afbeelding van Matej Mohoric Matej Mohoric
  • Afbeelding van Pavel Sivakov Pavel Sivakov

Mohoric maakte deel uit van een omvangrijke vluchtersgroep, maar koos er op zestig kilometer van de meet voor om er in z'n eentje vandoor te gaan. In een korte tijd reed hij weg van zijn kompanen. In het peloton was het ondertussen oorlog. Davide Formolo viel onder meer een paar keer aan in het peloton, waar leider Jonas Vingegaard op dat moment al was gelost. 

Het peloton volgde leider Mohoric op ruim twintig kilometer van de finish op minder dan een minuut. Het was hollen en stilstaan in de groep met favorieten, waar Team Ineos in dienst van Sivakov controleerde. De Rus had de beste uitgangspositie na het wegvallen van Vingegaard. Achter Mohoric vormde zich vervolgens een groep met Neilson Powless, Gianluca Brambilla, Pawel Poljanski en Tsgabu Grmay. Maar het viertal kon zich nooit meer naar de kop van de koers rijden, waardoor Mohoric zijn eerste seizoenszege boekte. 

Ondertussen was de strijd om de eindzege nog in volle gang. Ion Izagirre en Sergio Higuita demarreerden onder anderen, maar Team Ineos bleek te sterk. De leidende positie van Sivakov kwam niet meer in gevaar. Eerder dit seizoen won de 22-jarige Rus als de Tour of the Alps en eindigde hij negende in de Giro d'Italia.