Pinot: 'We zullen niet wachten tot zaterdag'

Thibaut Pinot was tot nu toe bergop de beste in de Tour de France. De Fransman hoopt in de Alpen net zo goed te zijn als in de Pyreneeën.

Pinot
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot

Pinot won op de Tourmalet, terwijl hij op Prat d'Albis alle favorieten uit zijn wiel reed. Daardoor klom hij op tot de vierde plaats in het klassement op een minuut en vijftig seconden van leider Julian Alaphilippe. "Maar ik denk dat het zonder twijfel aan Team Ineos is om aan te vallen", vertelt Pinot tegen Cyclingnews.com. "Zij moeten nog steeds tijd terugpakken op Alaphilippe."

Toch zal Pinot het niet nalaten te demarreren als zijn benen het toelaten. "We zullen niet wachten tot Val Thorens. Als er renners zijn die de benen hebben, dan zullen ze vandaag zeker aanvallen. Maar ik denk dat er meer zal veranderen in het klassement in de laatste twee etappes, als iedereen volledig op zijn limiet zit. Donderdag komt het op de laatste beklimming aan, maar vrijdag en zaterdag zal er van verder worden aangevallen."

Hoewel Pinot in de vorm van zijn leven lijkt te verkeren, gaan de gedachten automatisch naar de Giro d'Italia van vorig seizoen. Hij lag lange tijd op podiumkoers, maar met de finish in zicht kende de kopman van Groupama-FDJ een totale inzinking. "Je weet nooit hoe goed je bent de laatste dagen. Je weet niet hoe renners herstellen, en de hitte zal ook voor extra vermoeidheid zorgen. Maar ik hou in mijn gedachten hoe ik afgelopen weekend presteerde."