Pinot: 'Nu moeten we doorpakken'

Thibaut Pinot was de grote winnaar van het weekend door de Pyreneeën. De Fransman is helemaal terug in de strijd om de gele trui.

Pinot
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot

Na afloop van de etappe naar Prat d'Albis snelde de pers naar Pinot toe. Op de slotklim kwam de Fransman bovendrijven als sterkste klassementsrenner, een dag nadat hij ook al zegevierde op de Tourmalet. Door die twee sterke dagen staat Pinot vierde in het klassement op 1 minuut en 50 seconden van leider Julian Alaphilippe.

"Ik had een goed gevoel. Ik wist dat de slotfase van de Prat d'Albis vlakker was, dus kon ik in het rood rijden op het steilste gedeelte. Ik nam niet heel veel risico. Ik heb op iedereen tijd gepakt en dat is het belangrijkste. Nu moeten we doorpakken. We schuiven op in het eindklassement en de zwaarste etappes liggen nog voor ons."

Pinot is aan een prima Tour de France bezig. Hij reed met zijn team een goede ploegentijdrit, koerste aanvallend en bergop is hij een van de sterksten. Enkel in de waaierrit naar Albi was de Fransman niet bij de les en verloor hij meer dan anderhalve minuut. Pinot is dus in orde, maar kan ook vertrouwen op een uitstekende ploeg. "Ik had David Gaudu bij me en hij deed het opnieuw geweldig. Onderweg pikte ik Rudy Molard en Seb Reichenbach op. We hebben laten zien dat we een goed team zijn."