Jumbo-Visma vlak voor de start gecontroleerd op doping

Een onverwachts bezoek vanmorgen in de teambus van Team Jumbo-Visma. Net voor de start werden de kopmannen gecontroleerd op bloeddoping.

Jumbo
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

"Bizar", is de eerste reactie van ploegleider Frans Maassen tegen het Algemeen Dagblad. "Niemand hier heeft dit ooit meegemaakt. Veertig minuten voor de start." Toch wordt er niet te zwaar aan getild bij de Nederlandse ploeg, want George Bennett kon het al snel relativeren. "Het gegeven dat ze wel een uur van de start kunnen komen, is hopelijk genoeg om te beseffen dat niemand kan valsspelen. Maar het geeft wat hectiek en stress voor de start van een heel belangrijke etappe."

De kopmannen van Team Jumbo-Visma zijn niet de enige belangrijke mannen die zijn gecontroleerd, want geletruidrager Julian Alaphilippe werd al om half zeven gewekt voor een dopingcontrole. Ook bij Team Ineos stonden de controleurs voor de deur. Nog voor het ontbijt moesten Egan Bernal en Geraint Thomas hun bloed afstaan. De Fransman Thibaut Pinot, die vierde staat in het klassement werd overigens niet gecontroleerd.