Minnaard hangt fiets na dit seizoen aan de wilgen

Marco Minnaard stopt na dit seizoen met wielrennen. De Zeeuwse Wanty-renner neemt het familiebedrijf van zijn ouders over.

Minnaard

Minnaard, geboren in het Zeeuwse Wemeldinge, is dertig jaar oud en nam twee keer deel aan de Tour de France. Hij werd respectievelijk veertigste en 68ste. Deze jaargang werd hij niet opgenomen in de selectie van Wanty-Gobert. "Ik heb besloten aan het einde van dit jaar mijn loopbaan als wielrenner te beëindigen. Na zes prachtige jaren als profrenner is het tijd geworden om andere ambities waar te gaan maken."

Voor de klimmer was het altijd al zijn doel om het familiebedrijf van zijn ouders voort te zetten. Die tijd is nu gekomen, aldus Minnaard. "Het is daarom voor mij het juiste moment om deze stap te maken, zodat ik nog een aantal jaar met mijn ouders kan samenwerken en veel van hen kan leren. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren en wil iedereen bedanken voor alle vriendschappen, mooie en bijzondere momenten, goede zorgen en fantastische prestaties."