Ten Dam stopt na dit seizoen als profwielrenner

Laurens ten Dam hangt aan het eind van dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. Dat maakte hij bekend in zijn eigen podcast Live slow, ride fast.

Dam

Ten Dam ging in 2006 fietsen voor Unibet, maar zag die ploeg de stekker er na een jaar uittrekken. Vervolgens kwam hij acht jaar uit voor Rabobank/Belkin/Team LottoNL-Jumbo, trok hij voor drie jaar naar Giant/Team Sunweb om Tom Dumoulin bij te staan in grote rondes en dit seizoen kwam de klimmer uit voor Team CCC, een team waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft. 

Afgelopen week kwam Ten Dam echter ten val in de Ronde van Oostenrijk, waardoor hij even bang was dat zijn loopbaan onder een vangrail in Oostenrijk zou eindigen. "Ik ben blij dat ik dit jaar toch nog wat koersjes kan rijden. Ik zal wel altijd blijven fietsen, maar volgend jaar stop ik als prof. In november word ik 39 jaar en dan ben ik zeventien seizoenen profrenner geweest. Dat had ik nooit gedacht."

Ten Dams moment of fame was in de Tour de France van 2013 en 2014, waarin hij dertiende en negende eindigde in het eindklassement. Volgende maand start Ten Dam als het goed is nog in de Ronde van Spanje. “Ik spreek in de Tour nog met de ploeg en dan gaan we bekijken welke wedstrijden ik als laatste ga rijden. Maar ik ga ervan uit dat de Ronde van Lombardije mijn laatste koers wordt.”