Tour: gebroken ribben dwingen Bevin tot opgeven

Paddy Bevin is de eerste opgever van de Tour de France 2019. De Nieuw-Zeelander liep bij een valpartij twee gebroken ribben op.

Bevin

Bevin kwam hard ten val in de vierde etappe. De hardrijder wist de rit uit te rijden en kon zich in de etappe naar Colmar ook nog oprichten, maar de pijn bleef toenemen. Bij een test na afloop kwam naar voren dat Bevin met twee gebroken ribben kampt. "Ik dacht dat het goed zou komen met de tijd", vertelt Bevin. "Ik dacht dat het wel meeviel, maar naarmate de etappe vorderde, werd het alsmaar erger. We hebben alles gedaan om de pijn te verzachten, maar in de vijfde etappe werd het alleen maar erger, waarna we röntgenfoto's hebben laten nemen. Daaruit bleek dat ik twee gebroken ribben heb."

Bevin en zijn ploeg Team CCC besloten nog een nachtje af te wachten, maar het medische team adviseerde hem uiteindelijk zijn strijd te staken. "Na de Ronde van Zwitserland verkeerde ik in geweldige vorm en voor mijn gevoel had ik alles goed gedaan. Maar je moet je emotie uitschakelen en een rationele beslissing nemen. Twee gebroken ribben worden niet beter na een nachtje slapen."