Kruijswijk: 'Het liep echt super'

Team Jumbo-Visma heerste in de ploegentijdrit van de Tour, waardoor Mike Teunissen zijn gele trui behield. Daarnaast pakte Steven Kruijswijk veel tijd op zijn concurrenten.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk
  • Afbeelding van Mike Teunissen Mike Teunissen

"Het liep echt super. Als je met zulke jongens als Wout Van Aert en Tony Martin rijdt, dan is dat supergaaf", vertelde Kruijswijk net na de ploegentijdrit tegen de NOS. De Brabander was met zijn ploeg liefst twintig seconden sneller dan nummer twee Team Ineos. "Voor heel de ploeg waren de verwachtingen best hoog voor ons. Voor mij telt nu alleen de overwinning in de tijdrit en met zo'n verschil is het nog mooier. Gisteren was geen toeval, natuurlijk gaat dan alles perfect."

Ook met het oog op het algemeen klassement heeft Kruijswijk goede zaken gedaan in de ploegentijdrit. Sommige van zijn concurrenten staan al op ruim een minuut. "Dylan kon niet alles na gisteren, maar hij stond wel zijn mannetje. Dan zie je dat we elkaar opvangen en dat dat ons alleen maar sterker maakt. We hebben al twee overwinningen en dan moet het nog beginnen voor mij."