Tour: Jumbo-Visma heerst in de ploegentijdrit

Team Jumbo-Visma heeft de ploegentijdrit in de Tour de France gewonnen. De Nederlandse ploeg was liefst twintig seconden sneller dan nummer twee Team Ineos.

Jumbo
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

De ploegentijdrit ging om half 3 van start met Team Ineos, dat vroeg moest starten doordat de positie van hun renners in het algemeen klassement dat had beslist. De Britse ploeg gold als een van de topfavorieten voor de ploegentijdrit, waardoor er direct een richttijd werd neergezet. Team Ineos deed uiteindelijk 29 minuten en 17 seconden over het 27,6 kilometer lange parkoers. 

Onderweg waren onder meer Groupama-FDJ, Team CCC en Katusha-Alpecin goed onderweg. Die laatste ploeg was zelfs sneller op de tussenpunten, maar moest uiteindelijk toch zes seconden toegeven aan de meet. Verliezers waren UAE Team Emirates, Ag2r-La Mondiale, Movistar en Trek-Segafredo, die allemaal meer dan een halve minuut aan hun broek kregen. 

Team Sunweb, EF Education First en Deceuninck-Quick Step waren eveneens uitstekend onderweg en leken de tijd van Team Ineos te gaan bedreigen, maar ze kwamen allemaal te kort om de eerste tijd van de tabellen te vegen. De Belgische ploeg moest slechts één seconde toegeven.

Ondertussen was Team Jumbo-Visma, waar Dylan Groenewegen al snel moest lossen, uitstekend bezig. Bij het eerste tussenpunt doken ze liefst tien seconden onder de eerste tijd, terwijl de Nederlandse equipe bij de tweede meting veertien seconden sneller was. Aan de meet was Team Jumbo-Visma zelfs twintig seconden sneller, waardoor Mike Teunissen zijn voorsprong alleen maar uitbreidt.