Kruijswijk: 'Het doel is de ploegentijdrit winnen'

Met de ritwinst van Mike Teunissen in de openingsrit van de Tour de France kon het begin niet beter voor Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg hoopt die start een mooi vervolg te geven in de ploegentijdrit.

Jumbo
  • Afbeelding van Mike Teunissen Mike Teunissen

"We willen de gele trui uiteraard verdedigen", vertelt Jumbo-ploegleider Grischa Niermann tegen het Algemeen Dagblad. "Maar dat zou betekenen dat we de ploegentijdrit moeten winnen of heel kort moeten eindigen. Dat is het grote doel, maar dat zal niet zo eenvoudig zijn. Maar de eerste dag geeft een grote boost. We hebben weer bewezen dat we een superploeg hebben. De jongens zijn allemaal geweldig in vorm en het is mooi om hier te zijn met zo'n ploeg. We willen weer een knalprestatie neerzetten."

De Nederlandse ploeg behoort samen met Mitchelton-Scott, Deceuninck-Quick Step en Team Ineos tot de topfavorieten voor de ploegentijdrit. Kopman Steven Kruijswijk hoopt in de tweede etappe meteen een slag uit te delen aan zijn grootste concurrenten voor het algemeen klassement. "We hebben afgesproken dag voor dag te bekijken. Nu volgt dag twee. Met als doel: de rit te winnen."