TEUNISSEN 30 JAAR NA BREUKINK WEDEROM GEEL!

Mike Teunissen heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de eerste etappe in de Tour de France te winnen. De Nederlander versloeg in de straten van Brussel Peter Sagan in de massasprint.

Teunissen
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Mike Teunissen Mike Teunissen

Teunissen merkte in de slotkilometer plotseling dat zijn kopman en topfavoriet Dylan Groenewegen tegen het asfalt sloeg en daardoor uitgeschakeld was. Teunissen nam de honneurs voor Jumbo-Visma echter magistraal waar en pakt en passant ook nog eens de gele trui. Historisch. 30 jaar na Erik Breukink is de gele trui wederom voor een Nederlander! 

 In een chaotische eerste etappe waar valpartijen aan de orde van de dag waren bekommerde Teunissen zich de hele dag om zijn kopman Groenewegen. Die zat echter iets te te ver in de slotkilometer en hij smakte in het tumult ongenadig hard tegen het asfalt. Teunissen bedacht zich geen moment. Terwijl Michael Matthews te vroeg op op kop kwam leek Peter Sagan er met de rit en het geel vandoor te gaan. Dat was buiten de snelle benen van Teunissen gerekend. Met een ultieme jump wist de renner van Jumbo-Visma zijn wiel net iets voor dat van Sagan te drukken. Uitslag:1. Mike Teunissen

2. Peter Sagan

3. Caleb Ewan

4. Giacomo Nizzolo

5. Sonny Colbrelli