Spekenbrink: 'Nieuws over Dumoulin verrast ons'

Sunweb-manager Iwan Spekenbrink heeft gereageerd op de verhalen dat Tom Dumoulin Team Sunweb zou willen verlaten voor Jumbo-Visma. "Dit nieuws verrast ons."

Dumoulin
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

"We hebben ook gelezen wat er in de krant stond en dat verraste ons", vertelde Spekenbrink tegen de NOS. "Er zijn geen gesprekken gaande om het contract af te kopen. Sterker nog, we zijn voor volgende week uitgenodigd voor een gesprek met zijn management. Dan zullen we het erover hebben."

Spekenbrink ging ervan uit dat het een regulier gesprek zou worden, maar vandaag meldde het Algemeen Dagblad dat er gesprekken gaande zijn om het contract tussen Dumoulin en Team Sunweb af te kopen. Dat zou de weg vrijmaken naar Team Jumbo-Visma. "Dit is groot nieuws en nogmaals: het verrast ons. We willen eigenlijk geen extra verklaringen de wereld ingooien, want daarmee creëren we ook nog een soort circus. Daar zitten we niet op te wachten. We lopen er niet voor weg, maar volgende week zal er meer nieuws volgen."

Er was ook goed nieuws vandaag voor Team Sunweb, want de ploeg maakte bekend dat drie renners hun contract hebben verlengd. Michael Matthews, Chad Haga en Cees Bol hebben besloten om langer bij het team te blijven. Zij liggen nu allen vast tot het einde van 2021.