Schorsing van vier jaar voor Preidler en Denifl

De UCI heeft bekendgemaakt dat de Oostenrijkse wielrenners Georg Preidler en Stefan Denifl voor vier jaar zijn geschorst vanwege hun betrokkenheid bij de dopingzaak Operation Aderlass.

Preidler

Rond februari en maart kwam aan de oppervlakte dat verschillende wielrenners betrokken waren bij de Oostenrijkse dopingzaak, waarbij bloed werd afgetapt om later weer te worden toegediend. Onder anderen Preidler en Denifl. Beide renners bekenden hun betrokkenheid en donderdag heeft de internationale wielerunie hun straf uitgesproken. Ze kunnen nog wel in beroep bij het CAS. 

Daarnaast worden de resultaten van Preidler tussen februari 2018 en maart 2019 uit de boeken gehaald. Dat betekent dat hij onder meer zijn ritwinst in de Ronde van Polen moet inleveren. Die overwinning gaat nu naar Emanuel Buchmann.

Denifl is nog meer van zijn behaalde resultaten kwijt, want hij wordt vanaf juni 2014 tot en met maart 2019 uit de uitslagen gehaald. Denifl verliest zo onder meer zijn gewonnen bergtrui in de Ronde van Zwitserland, eindwinst in de Ronde van Oostenrijk en ritoverwinning in de Vuelta van 2017. Die zeges gaan nu naar respectievelijk Thomas De Gendt, Delio Fernandez en Alberto Contador.