Trainer Dumoulin: 'Niet het gevoel dat we ergens naar toewerken'

De Tour de France zou het hoofddoel worden van Tom Dumoulin na zijn crash in de Giro d'Italia. Maar dat is nu allerminst zeker.

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Na de valpartij van Tom Dumoulin in de Giro d'Italia was de algemene teneur: dan maar alle ballen op de Tour de France. In het Critérium du Dauphiné zou de nummer twee van vorig jaar ritme opdoen om vervolgens via een hoogtestage de puntjes op de i te zetten. In de Dauphiné stapte Dumoulin af en afgelopen maandag besloot Dumoulin tijdens de heenreis op weg naar de hoogtestage zijn auto om te draaien en weer naar huis te rijden. 

De trainer van Dumoulin, Hendrik Werner, vertelt tegen het Algemeen Dagblad: "Er zijn zoveel aanpassingen geweest. De ene dag was er hoop, dan weer een dipje. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat we echt ergens naar aan het toewerken zijn. Het is meer: we gaan voor het best mogelijke. Hij gaat nooit meer zeggen: we gaan voor deze plaats in het klassement. Al zal hij misschien onbewust alsnog iets in zijn hoofd halen.”

Werner vertelt verder dat het herstel van zijn knie absolute prioriteit heeft en dat deelname aan de Vuelta ook niet langer wordt uitgesloten. "Ik wil het niet lastiger voor hem maken. Als Tom uiteindelijk hierheen komt, is het goed. Als hij niet meer op hoogtestage komt, is het goed. Als hij de Tour gaat rijden, is het goed. Als hij niet aan de Tour meedoet, is het ook goed. Het gaat nu om hem.”